Tämä on ensimmäisen kesä yrittäjänä. Kävimme perheen kanssa maagisissa Kolin maisemissa, jossa mieli lepää ja keho palautuu, ihminen tuntee itsensä pieneksi ja asiat saavat eri mittasuhteet ja perspektiivin.

Tänä kesänä olen myös miettinyt yrittäjän lomaa. Palkansaajan keskimääräinen vuosiloma on 30 päivää. Yrittäjällä ei ole automaatista lomalaskuria, vaan hän itse voi päättää, miten ja milloin lomansa viettää vai viettääkö ollenkaan. Yrittäjän lomaan vaikuttaa toimiala, kysyntä, taloudelliset- ja hyvinvointinäkökulmat sekä yrittäjän oma asenne. Olen tavannut yrittäjiä, jotka ovat aina töissä ja yrittäjiä, jotka määrätietoisesti suunnittelevat omia lomia ja varautuvat niihin. Ei ole yhtä oikea tapaa tehdä töitä, eikä yhtä oikeaa tapaa lomailla.

Kun hyppäsin yrittäjäksi, halusin etteivät maanantaipäivät harmita ja viikonpäivillä ei ole merkitystä, eli maanantaipäivä on vain yksi päivä muiden joukossa. Sama pätee lomiin. En halunnut elää lomasta lomaan. Kun tekee itselleen merkityksellisiä asioita ja rytmittää niitä fiksusti, viikonlopun ja loman merkitys vähenee.

Toisaalta loman merkitys on muuttunut yrittäjyyden myötä. Tarvitsen lomaa edelleen, mutta siitä kaipaan aikaa perheen kanssa, maisemavaihtoa ja pientä irtiottoa arjesta.

© 2023 FAB Monday

FAB Monday

3101944-1

Yhteystiedot:

050 406 8446

Tietosuojalauseke