Minun on haastavaa suhtautua positiivisesti positiivisuutta ylistäviin lausahduksiin, kuten Good vibes only. Elämään kuuluvat kaikki tunteet, sekä positiiviset että vaikeat. Puhun tietoisesti vaikeista tunteista, enkä negatiivisista.

Tunteet ovat vaihtelevia hetkittäisiä sisäisiä kokemuksia. Ne ovat reaktioita, jotka ohjaavat meitä erilaisissa tilanteissa. Ne yrittävät kertoa meille jotain. Turhautuneisuus ilmenee, kun unelma tai tavoite ei ole saavutettavissa kovista yrityksistä huolimatta. Vihan tunne puolestaan kertoo epäoikeudenmukaisuudesta tai rajan ylittämisestä. Toivo tarkoittaa sitä, että henkilö uskoo asioiden järjestyvän. Suruun liitetään usein luopumista. Tunne purkautuu, kun ihminen uskaltaa kohdata sen.

Pelkkien positiivisten tunteiden jahtaaminen ja glorifiointi voi olla kuormittavaa pidemmän ajan päällä. Jos tunteet kertovat meille jotain, niin miksi haluamme kuunnella vain osan niistä?

Yksi asia on tunnistaa tunteita, toinen – sanoittaa niitä ja jakaa julkisesti. Tunteiden sanoittamisesta on kahdenlaisia hyötyjä. Henkilö pysähtyy itse omien tunteidensa äärelle ja sitä kautta auttaa tunteen käsittelyä. Psykologisesti turvallinen ympäristö edesauttaa siinä. Tunteiden sanottaminen rohkaisee myös muita jakamaan omia tunteitaan.

© 2021 FAB Monday

FAB Monday

3101944-1

Yhteystiedot:

050 406 8446