Omannäköisen työelämän rakentaminen nyt on tarpeellisempi ja ajankohtaisempi kuin koskaan.

Tämä blogi käsittelee viittä askelta, joiden avulla pystyt rakentamaan omannäköistäsi työelämää:

 Panosta itsetuntemukseen

Mitä paremmin tunnet itsesi, omat vahvuutesi, arvosi sekä motivaatiotekijäsi, sitä paremmin pystyt rakentamaan itsesi näköistä työelämää. Silloin tiedät, mihin suuntaan haluat kulkea, mitä uutta olet halukas oppimaan ja mitä lisäarvoa voit tuoda. Itsetunnon kehittämisen kanssa vietetty aika maksaa itsensä takaisin. Jos pohjatyö ei ole tehty kunnolla, visuaalisesti kauniit hakudokumentit eivät auta ja työpaikkoja haetaan niin sanotusti “hakuammuntana”.

 Mieti, miten haluat tehdä töitä

Ihmiset tavallisesti miettivät, mitä työtä he haluavat tehdä sekä millaista osaamista ja taitoja käyttää ja kehittää, eli mitä he haluaisivat tehdä työssään. Työsisällön lisäksi on tärkeää pohtia, miten haluat tehdä työtä, minkälaisessa ympäristössä ja organisaatiokulttuurissa haluat aikasi viettää ja minkälaista arkea elää. Tässäkin pätee sanonta “One size does not fit all”. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja tarpeita. Milleniaali, ruuhkavuosiaan elävä vanhempi tai eläkeiän kynnyksellä oleva kokenut työntekijä kaipaavat todennäköisesti erilaisia tapoja tehdä töitä ja arvostavat eri asioita.

 Älä jää yksin

Sinun ei tarvitse jäädä yksin. Mieti minkälaista tukea kaipaat ja varmista omat tukijoukot, jotka kannustavat sinua vaikeina hetkinä, kun oma usko on koetuksella. Ympärillä on paljon tukea ja apua tarjolla esim. erilaiset koulutukset, valmennukset, perheenjäsenet ja ystävät, kirjat, uravalmentajat. Voit perustaa myös oman vertaistukiryhmän, jossa jaetaan tietoa ja tukea sekä rohkaistaan toisiaan omannäköisen työelämän rakentamisessa. 

 Etene pienin askelin ja muista pitää huolta hyvinvointistasi

Omannäköisen työelämän rakentaminen voi tuntua isolta muutokselta. Kun pilkot suuret tavoitteet pienemmiksi viikoittaisiksi ja päivittäisiksi tekemisiksi, kalanteroit niitä, etenet pikkuaskelin kohti omannäköistä työelämää. Muista pitää huolta omasta hyvinvoinnista kuten unesta, ravinnosta ja liikunnasta. Mieti, mitkä asiat tuovat sinulle iloa. Todennäköisesti ne myös vaikuttavat sinun hyvinvointiisi positiivisesti ja varmista, että sinulla on aikaa niille.

 Salli tunteita

Muutoksiin liittyy kaikenlaisia tunteita, sekä positiivisia että vaikeita. Tunteet ovat reaktioita, jotka ohjaavat ja auttavat meitä erilaisissa tilanteissa. Esimerkiksi turhautuneisuus ilmenee, kun unelma tai tavoite ei ole saavutettavissa kovista yrityksistä huolimatta. Vihaisuuden tunne puolestaan kertoo epäoikeudenmukaisuudesta tai sopivan rajan ylittämisestä. Toivo tarkoittaa sitä, että henkilö odottaa ja uskoo asioiden järjestyvän. Suruun usein liitetään luopumista.  Salli itsellesi kaikki tunteita ja vastaanota niitä. Tunteisiin ei kannata jäädä vellomaan liian pitkään, käsittele vaikeita tunteita turvallisessa ympäristössä. 

 

Yhteistyössä Careerjoyn kanssa olemme rakentaneet Omannäköinen *työ*elämä -valmennuskokokonaisuuden, jonka avulla pystyt rakentamaan juuri sinulle sopivan työelämän.

 

© 2024 FAB Monday

FAB Monday

3101944-1

Yhteystiedot:

050 406 8446

Tietosuojalauseke